Populiariausios draskyklės katėms: kas pradžiugins augintinį?

August 23, 2024

Populiariausios draskyklės katėms: kas pradžiugins augintinį?

Draskyklės katėms yra viena universaliausių priemonių, padedančių išlaikyti gerą katės savijautą, užimtumą ir sveikatą. PetCity klinikoje dirbanti veterinarė X atkreipia dėmesį, kad kačių draskyklės gali būti įvairių tipų: pirkėjams siūlomi stovai, laipynės, horizontalios ir vertikalios draskyklės, o kiekviena jų yra pritaikyta skirtingiems kačių poreikiams. Draskyklės katėms taip pat gali būti gaminamos iš įvairių medžiagų, įskaitant sizalį, kartoną, tekstilę ir medieną, jos gali skirtis savo dydžiu, dizainu ir funkcionalumu, kad atitiktų tiek katės draskymo įpročius, tiek derėtų prie jūsų namų interjero. Šiame straipsnyje norime aptarti populiariausias kačių draskykles, kurios sulaukė didžiausio PetCity pirkėjų dėmesio ir augintinių prielankumo. Kviečiame skaityti mūsų ekspertų patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamiausią draskyklę katei!

Kodėl kačių draskyklės yra svarbios jūsų augintiniui?

Katės turi natūralų instinktą draskyti, kas padeda joms išlaikyti sveikus nagus, stiprinti raumenis ir žymėti savo teritoriją. Be to, draskymas yra svarbus ir kačių emocinei sveikatai, nes jis padeda sumažinti stresą ir tinkamai išreikšti energijos perteklių. Kitaip sakant, draskyklės katėms skatina natūralius katės instinktus, apsaugodamos jūsų namų baldus ir padėdamos išvengti galimų augintinio elgesio problemų.

kaciuko draskykle

Nagų priežiūra

Draskymas yra natūralus būdas katėms prižiūrėti savo nagus. Tokiu būdu pašalinamos negyvos nagų dalys ir palaikomas nagų aštrumas. Be tinkamos priežiūros, katės nagai gali tapti per ilgi, kelti diskomfortą augintiniui ar net turėti įtakos rimtesniems sveikatos sutrikimams. PetCity klinikoje dirbantys profesionalai pastebi, kad dėl netinkamos nagų priežiūros katės labai dažnai susiduria su įvairių paviršių drąskymo problema, kurios sprendimas dažniausiai reikalauja nuolat keisti baldus ar perdažyti sienų paviršius. Be to, parinkus tinkamas draskykles katėms, jūsų augintinis natūraliai rūpinsis savo nagų sveikata, kas padės išvengti nagų peraugimo, skilinėjimo ar kitų su nagais susijusių sveikatos problemų.

Fizinis aktyvumas

Kačių draskyklės skatina fizinį augintinio aktyvumą, kas ypač svarbu tinkamai kačių sveikatai palaikyti. Laipiojimas, šokinėjimas ir draskymas padeda stiprinti katės raumenis, gerina koordinaciją ir padeda išlaikyti tinkamą kūno svorį. Be to, aktyvios katės yra laimingesnės ir linkusios mažiau turėti elgesio problemų.

Elgesio problemų korekcijos

Katės, kurios neturi joms skirtų draskymo objektų, gali pradėti draskyti baldus ar kitus daiktus namuose. Draskyklės katei suteikia tinkamą erdvę energijos išliejimui ir padeda palaikyti tvarką bei harmoniją namų aplinkoje.

Savo teritorijos žymėjimas

Draskymas yra natūralus būdas katėms žymėti savo teritoriją. Kačių letenėlių pagalvėlėse yra liaukos, kurios išskiria feromonus. Draskant, šie feromonai patenka ant draskomo objekto paviršiaus ir tokiu būdu katė pažymi savo teritoriją. Tai suteikia katei saugumo jausmą ir padeda išvengti konfliktų su kitomis katėmis.

Kokią draskyklę pirkti, arba populiariausios šių metų draskyklės

Renkantis draskyklę katei, svarbu atsižvelgti į keletą pagrindinių kriterijų: draskyklės dydį, medžiagą, dizainą ir funkcionalumą. Kad padėtume išsirinkti visus jūsų ir jūsų augintinio lūkesčius atitinkančią draskyklę, pristatome populiariausias šių metų PetCity draskykles, kurios sulaukė didžiausio pirkėjų dėmesio:

  • Klasikinės vertikalios draskyklės katėms. Paprastai jos yra gaminamos iš tvirto kartono arba sizalio, kas yra ideali medžiaga katės nagų priežiūrai. Šios draskyklės yra stabilios, tinka bet kokiam interjerui ir yra puikus pasirinkimas katėms, kurios mėgsta išsitiesti ir draskyti aukštus paviršius.

  • Kačių draskyklės su laipiojimo konstrukcijomis. Šios draskyklės yra puikus pasirinkimas aktyvioms katėms, kurios turi daug energijos, mėgsta karstytis ir žaisti. Dažniausiai šios draskyklės turi kelias platformas, kopėčias ar net hamakėlius, suteikiančius katei įvairesnių veiklos galimybių ir skatinančios fizinį katės aktyvumą.

  • Kampinės draskyklės katėms. Tai puikus pasirinkimas namams su ribota erdve. Šios draskyklės lengvai įtalpinamos į kambario kampą, kas leidžia maksimaliai išnaudoti erdvę.
  • Interaktyvios draskyklės katėms. Šio tipo draskyklės apjungia draskymo funkciją su žaislais, kas padeda katėms išlaikyti katės susidomėjimą ir aktyvumą. Priklausomai nuo modelio, tokios draskyklės gali turėti pakabinamus kamuoliukus, plunksnas ar kitas detales, kurios skatins katės medžioklės instinktus ir suteiks daugiau pramogų.

  • Prabangaus dizaino kačių draskyklės. Tai unikalaus dizaino draskyklės, kurios ne tik atlieka savo funkciją, bet ir yra puikus interjero elementas. Paprastai šios draskyklės yra gaminamos iš aukštos kokybės medžiagų, kaip medis ar oda, ir pasižymi unikaliu dizainu.

Kaip išsirinkti tinkamą draskykle katei?

Draskyklės katėms turėtų būti parenkamos pagal katės dydį ir amžių. Paprastai jaunos ir aktyvios katės labiau mėgsta sudėtingesnių konstrukcijų draskykles, leidžiančias laipioti, žaisti, šokinėti ar gaudyti plunksneles. Vyresnės katės dažniausiai draskykles naudoja tik nagų galandinimui, todėl joms tinka ir paprastesnio dizaino draskyklės. Bet kuriuo atveju, pirkdami draskyklę, patikrinkite jos stabilumą. Draskyklės katėms turi būti gaminamos iš kokybiškų medžiagų ir būti stabilios, kad nesvyruotų, kai katė ja naudojasi. Viena populiariausių medžiagų draskyklei yra sizalis, tačiau verta išbandyti ir kitas medžiagas, kad katė turėtų galimybę rinktis.

katės draskyklė

Draskyklės katėms ir interjeras: kaip derinti funkcionalumą ir estetiką?

Ne paslaptis, kad renkantis draskyklę katei, svarbu atsižvelgti ne tik į jos funkcionalumą, bet ir į tai, kaip ji derės su jūsų namų interjeru. PetCity siūlo daugybę skirtingų stilių, spalvų ir dizainų draskykles, kurios gali tapti puikiu jūsų namų akcentu.

Kadangi kačių draskyklės gali būti gaminamos iš įvairių medžiagų ir būti skirtingų spalvų, nesunkiai atrasite tą, kuri puikiai derės jūsų namų aplinkoje. Pavyzdžiui, jei jūsų namuose vyrauja skandinaviškas stilius, rinkitės draskyklę iš šviesios medienos ir natūralaus sizalio. Be to, kai kurios draskyklės siūlo daugiau nei tik vietą draskymui, pvz., yra modelių su integruotomis lentynomis, kuriose galite laikyti knygas ar aksesuarus, arba draskyklės, kurios taip pat tarnauja kaip baldai, tokie kaip suoliukai. Tai puikus būdas sutaupyti vietos ir sukurti funkcionalų bei estetiškai patrauklų interjerą. Priklausomai nuo namuose dominuojančio stiliaus, galima rinktis ekspresyvaus ir minimalistinio dizaino draskykles, kurios pasižymi elegantiškomis linijomis ir natūraliai integruojasi į namų interjerą. Tiesa, labai svarbu, kad draskyklė būtų pastatyta vietoje, kur katė mėgsta leisti laiką. Pvz., ta vieta gali būti šalia lango, kad katė galėtų stebėti aplinką, arba netoli jūsų darbo vietos, kad katė jaustųsi arčiau jūsų.

Kaip pripranti katę prie naujos draskyklės? Pataria PetCity ekspertai

  1. Pasirinkite tinkamą vietą. Katėms patinka būti ten, kur yra jų šeimininkai, arba ten, kur jos gali stebėti aplinką. Pastatykite draskyklę toje vietoje, kur jūsų katė mėgsta leisti laiką, pavyzdžiui, kambaryje, kuriame būnate dažniausiai. Tai padidins tikimybę, kad katė susidomės nauju objektu.
  2. Naudokite katžolę. Apipurkškite ar patrinkite draskyklę katžole, kad katė atkreiptų dėmesį.
  3. Parodykite, kaip naudotis draskykle. Padėkite katei suprasti, kad draskyklė skirta draskymui. Švelniai paimkite katės letenėlę ir parodykite, kaip naudotis draskykle. Taip pat galite naudoti žaislus, kad priviliotumėte katę prie draskyklės.
  4. Paskatinkite ir apdovanokite. Kai katė naudoja draskyklę, apdovanokite ją skanėstu ar pagyrimais. Teigiamas pastiprinimas padės katei susieti draskyklę su maloniomis patirtimis.
  5. Laikykitės nuoseklumo. Jei katė pradeda draskyti baldus ar kitus paviršius, švelniai nukreipkite ją prie draskyklės. Svarbu būti kantriems ir nuosekliai skatinti naudotis draskykle. Su laiku katė supras, kur jūsų namuose yra tinkamiausia vieta draskymui.
  6. Neišmeskite senos draskyklės. Jei katė jau turėjo draskyklę, laikinai laikykite abi draskykles vieną šalia kitos. Tai padės katei pereiti nuo senos draskyklės prie naujos, išlaikant saugumo jausmą.
  7. Būkite kantrūs ir stebėkite katės elgesį. Kiekviena katė yra individuali, todėl gali prireikti laiko, kol ji pripras prie naujos draskyklės. Stebėkite savo katės elgesį ir atitinkamai koreguokite savo veiksmus, pvz., jei pastebite, kad katė vis dar nesidomi draskykle, gali būti naudinga peržiūrėti jos vietą ar galbūt pagalvoti apie kitos medžiagos gaminį.

 

Blog:

  • Minimaliai invazyvi chirurgija – laparoskopinės operacijos

    Minimaliai invazyvi chirurgija – laparoskopinės operacijos

    Skaityti daugiau

  • Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Skaityti daugiau

  • Pažink draugą: santūrieji šikoku – judrūs, ištikimi ir savarankiškumo nestokojantys augintiniai

    Pažink draugą: santūrieji šikoku – judrūs, ištikimi ir savarankiškumo nestokojantys augintiniai

    Skaityti daugiau

  • Graužikų augintojų ABC: nuo alergijų ir virškinimo sistemos sutrikimų – iki „koncertų“ naktimis

    Graužikų augintojų ABC: nuo alergijų ir virškinimo sistemos sutrikimų – iki „koncertų“ naktimis

    Skaityti daugiau

  • Pažink draugą: Ibisos šunys – meilūs šunys tinginiai, mėgstantys gaudyti zuikius

    Pažink draugą: Ibisos šunys – meilūs šunys tinginiai, mėgstantys gaudyti zuikius

    Skaityti daugiau

Visos naujienos